Administrare substante

Categorie: Administrare substante

Ace seringa

Ace sterile din otel inoxidabil

Ace anestezie

Punctii si anestezii in coloana vertebrala

Catetere intravenoase

Acces la sistemul vascular periferic

BD Shop

Becton Dickinson - Liderul de piata in administrarea substantelor

Microperfuzoare

Injectii, perfuzii sI transfuzii

Seringi

Luer slip, luer lock, guyon, catheter tip

Perfuzoare

Administrare intravenoasa fluide

Accesorii administrare

Robineti si tuburi solutii perfuzabile, etc

Administrare substante

 

Printre cele mai solicitate produse se numara sistemele pentru administrarea de preparate injectabile de la BD: ace seringa BD Microlance, seringi BD Discardit si Plastipak disponibile cu sau fără ac. Seringile cu dozaj mic de 1 ml cu ac atasat sau detasabil facilitează măsurarea cu mai mare precizie a unei doze mici comparativ cu o seringă cu capacitate mare.

 

Zonele de aplicare si caracteristicile injectiilor:

Injectiile intradermice sunt folosite in special pentru efecte locale, ca in testele alergenice sau la tuberculina. Se administreaza in cantitati foarte mici ( 0,5 ml. sau mai putin). Partea ventrala a antebratului este locul cel mai indicat de administrare, deoarece este usor de accesat, de observat si, de obicei, lipsita de par. Foarte rar se mai foloseste si zona de pe spate, interscapulara.

Injecţia subcutanată: cand administrarea medicatiei se face in tesutul adipos, sub piele, substantele ajung mult mai repede in circulatia sangvina decat daca sunt adminstrate oral. De asemenea, injectiile subcutanate produc mult mai putine leziuni ca cele intramusculare si au risc mai scazut.

Injectia musculara introduce substanta medicamentoasa adanc in tesutul muscular. Aceasta cale de adminstrare permite o actiune rapida prin absorbtia in circulatia sistemica. Administrarea intramusculara este aleasa atunci cand pacientul nu poate inghiti medicatie orala, cand este prea iritanta gastric. Deoarece tesutul muscular are mai putini senzori nervosi permite administrarea de substante iritante. Locul de injectare trebuie ales cu multa grija, se va face si in functie de constitutia fizica a pacientului. Se evita zonele cu edeme, iritatii, semne din nastere, echimoze. Injectiile intramusculare sunt contraindicate pacientilor care prezinta tulburari ale mecanismelor de coagulare, dupa terapii antitrombotice, in timpul unui infarct miocardic. Injectia intramusculara se efectueaza prin tehnica sterile.

La administrarea substantelor iritante si cele care decoloreaza tesutul subcutanat ( cum ar fi fierul, de exemplu) sau la pacientii varstnici care nu au tesut muscular bine dezvoltat.Tragerea in lateral a pielii in timpul injectarii ajuta ca substanta sa ramana in tesutul muscular. Tehnica trebuie facuta cu atentie deoarece scurgerea accidentala de substanta in tesutul subcutanat poate produce disconfort pacientului cat si patarea permaneneta a tesutului.

Injecția intravenoasă reprezintă administrarea unei substante medicamentoase direct in sistemul vascular. Aceasta tehnica permite o actiune terapeutica rapida, de aceea se alege atunci cand se doreste un efect imediat.

 

Acele de seringa au diferite dimensiuni, în funcţie de utilizare:

- pentru injecţii intradermice au lungime 10 – 25 mm, grosime 0,4 mm şi margine tăiată oblic (bizou) scurt

- pentru injecţii subcutanate au lungime 25 – 30 mm, grosime 0,6 – 0,8 mm şi bizou lung,

- pentru injecţii intramusculare, sunt lungi de 50 – 80 mm, grosime 0,7 – 0,8 mm şi bizou lung

- pentru injecţii intravenoase, au lungime 30 – 40 mm, grosime 0,8 – 1 mm şi bizou scurt

Injecțiile și infuziile sunt realizate cu produse sterile pentru a evita contaminarea încrucișată, pentru a preveni bolile infecțioase si pentru a garanta siguranța pacientului.

 

Catetere intravenoase de tip "branule" de unica folosinta destinate pentru a oferi acces la sistemul vascular periferic. Concepute pentru administrarea pacientului pe cale intravenoasa de substante anestezice, lichide multiple si medicamente perfuzabile.

Microperfuzoare sterile pentru administrarea solutiilor perfuzabile. Se mai numesc si "fluturasi" si sunt conform standardului ISO 6009-1992 al culorilor.

Acele spinale sunt folosite pentru punctii si anestezii in coloana vertebrala. Ace din otel inoxidabil cu bizou tip Quincke, Whitacre sau Tuohy.

Perfuzia este o metodă de tratament care constă in introducerea în organismul unui pacient pe cale parenterala, a unei cantități de sânge sau de diferite soluții medicamentoase, în scop terapeutic. Se realizeaza cu ajutorul perfuzoarelor si truselor de perfuzie.

In această categorie puteți găsi si accesorii pentru proceduri de injecție și perfuzie: robineti, conectori, dopuri, etc.

 

Linkuri utile: ace seringa, seringi, branule, microperfuzoare, perfuzoare, accesorii administrare